LibertyX laat Amerikanen BTC kopen bij 7-Eleven, Apotheek CVS, Rite-Hulp

Een bedrijf dat een van de eerste bitcoin (BTC) geldautomaten in de VS meebracht, heeft nu klanten in duizenden winkels in het hele land in staat gesteld om ’s werelds oudste cryptocurrency te kopen.

LibertyX lanceerde de eerste bitcoin ATM van Amerika in 2014, en is sindsdien „gegroeid“, volgens haar website.

Het bedrijf heeft zijn basis van „duizenden“ lokale winkels, stand-alone debetkiosken en traditionele geldautomaten uitgebreid, waardoor BTC in 20.000 winkels, waaronder grote gemakswinkels en apothekersketens, zoals 7-Eleven, CVS Pharmacy en Rite Aid, per persbericht onmiddellijk kan worden gekocht.

Op dit moment is de lijst met locaties op de website van LibertyX voorzien van de tekst „join waitlist to buy here„. Maar de CTO van het bedrijf, Gragin Godley, verklaarde in een tweet dat de ,,wachtlijst voor klantenrekeningen is, niet de opslag zelf,“ met de LibertyX toevoegend dat ,,de wachtlijst moet helpen de overweldigende vraag.“

Geïnteresseerde klanten kunnen de Liberty X mobiele app downloaden en zich aanmelden voor een account. Hierna moeten ze „start aankoop“ selecteren, hun Bitcoin Era-adres invoeren en, bij het selecteren van hun aankooplocatie uit de beschikbare opties, tikken op „voeg nu contant geld toe“. De kassier zal de barcode scannen, terwijl de klant „converteren naar bitcoin“ moet selecteren om de aankoop te voltooien.

Chris Yim, Co-oprichter & CEO van LibertyX, zei in het persbericht:

Nu is iedereen maar een paar mijl verwijderd van het bezitten van een bitcoin en het worden van een deel van de wereldwijde gemeenschap. Bitcoin kopen is net zo eenvoudig als het scannen van een barcode tijdens het boodschappen doen„.

Om de landelijke lancering van wat het „Bitcoin on Every Block“ noemt te vieren, zal het bedrijf tot 31 juli afzien van omzettingskosten bij geselecteerde winkeliers.

De enige kosten zijn de USD 4,95 servicekosten voor de winkeliers en de door de klant geselecteerde mijnwerkers„, schreef de auteur van het persbericht, terwijl de website toevoegde: „De mijnwerkerskosten zullen fluctueren als gevolg van veranderende netwerkvoorwaarden en zullen worden afgetrokken van de aangeschafte bitcoin„.

De reacties op het nieuws zijn grotendeels positief geweest, gebaseerd op de commentaren van internet tot nu toe.

In antwoord op vragen van webgebruikers benadrukte het bedrijf dat een van de grote voordelen van het bezit van crypto was dat voor dit soort betalingen geen bankrekening nodig is. Dit gaf aanleiding tot een discussie over hoe de financiële toegang tot het onbeschikbare beter kan worden gespreid.

Ondertussen beweert Reddit-gebruiker dat hij BTC al op 7-Eleven heeft gekocht. Sommige gebruikers op Reddit, maar ook op Twitter, waren geïnteresseerd in een eventuele identificatie, terwijl anderen opmerkten dat know-your-customer (KYC) procedures een kenmerk zijn van de app, wat ook door de website wordt bevestigd.

Het bedrijf zei dat de verificatie „allemaal in-app“ wordt gedaan, terwijl „voor bepaalde retailers, moet u uw rijbewijs voor de verificatie“.

Op dit moment (8:27 UTC), handelt BTC tegen USD 9.644. Het is 2,18% gestegen in de afgelopen 24 uur, en 1,78% in de afgelopen week.