Bitcoin som en transaksjonsvaluta om 5 år? Usannsynlig, sier Galaxy Digital CEO

Under et nylig intervju delte Michael Novogratz, administrerende direktør i Galaxy Digital Holdings, sine synspunkter på hvorfor han ikke ser at Bitcoin blir brukt som en valuta de neste 5 årene.

Som en talsmann for butikkens verdifortelling for Bitcoin, fremhevet Novogratz noen viktige grunner til at han tror at prisen på Bitcoin vil stige betydelig de neste årene. Ifølge ham har PayPal-nyhetene fått store finansinstitusjoner og sentralbanker til å revurdere sin posisjon og skepsis til den digitale aktivaindustrien.

For eksempel, mens Wells Fargo, JP Morgan og Citi var nede med over 20 til 60 prosent, har selskaper som investerte mye i Bitcoin registrert betydelige gevinster – PayPal økte med 100 prosent og Square økte med 186 prosent.

Novogratz sa også at det er noen grunner til at Bitcoins pris ikke pumpet høyere etter den store PayPal-kunngjøringen.

En grunn til, bemerket han, var at et flertall av rikdommen i USA er konsentrert mellom mennesker i alderen 45-80 år. Disse menneskene vil neppe bruke en Coinbase-lommebok for å kjøpe Bitcoin, påpekte Novogratz.

Slik ting ser ut, kan folk ikke legge til rette for et Bitcoin-kjøp ved å ringe opp Bank of America og be dem om å kjøpe noe kryptovaluta.

Ettersom mer infrastruktur er på plass for å gi enklere tilgang til å kjøpe den, slik det nettopp har skjedd med PayPal, vil Bitcoin sannsynligvis merke seg betydelig prisøkning. PayPal tillater for øyeblikket brukere å kjøpe, selge og holde krypto, men muligheten til å overføre krypto til andre kontoer er ikke tilgjengelig på dette stadiet. Dette skyldes sannsynligvis usikkerhet i myndighetene.

Dette kan imidlertid endres i fremtiden, med Galaxy Digital CEO som bestemmer at den økonomiske arkitekturen i USA og verden skal gjenoppbygges rundt blockchain de neste 10 årene. Når det gjelder Bitcoin, sa han,

“Jeg tror ikke BTC vil bli brukt som en transaksjonsvaluta når som helst de neste 5 årene. BTC blir brukt som en butikk av verdi, ettersom folk er bekymret for at sentralbanker nedverdiger verdien av fiat-valutaer. ”

Selv med innføringen av et CBDC, kunne sentralbanker fortsette å utstede mer av den digitale valutaen etter eget skjønn, og redusere verdien. Ifølge ham vil dette øke drivkraften til oppfatningen av Bitcoin som digitalt gull.

Novogratz avsluttet med å si at prisen på Bitcoin kommer til å gå høyere ettersom flere vil ha det i sin portefølje, spesielt hvis det er mye lettere å kjøpe.